Історія

І таке буває, що коли людина відчуває, що життя її це лише написана вищими силами книга, а можливо навіть не книга, а просто листок, ну можливо два листки. Що вона робить? Вона або намагається змінити себе, або продовжує далі існувати, думаючи, що її доля вже написана за неї.
 
Я завжди думав, що в людини є вибір. І він є. Подивіться навколо, можна не робити, як написано в книгах, як нам диктує мораль чи навіть та сама Біблія.
Але ким ми станемо тоді? Вигнанцями чи новими пророками? Буде хтось, хто нас підтримає, але і завжди будуть ті, хто скаже, що не можна переступати через ті норми, які вже є встановлено. А чому не можна? Я не дам вам відповіді і вони напевне не дадуть також або ж будуть говорити щось незрозуміле.
 
         Я зробив свій вибір. Я вирішив переступити через закони моралі. Навіщо? Не знаю. Думав так буде краще для мене. А що я побачив потім? Я побачив, те що я живу тими моральними нормами і дотримуюся їх більше ніж інші. Це і був мій вибір. Я став тим кого ненавидів і проти кого йшов. Та водночас я став іншим, я став машиною. Машиною не в плані техніки. Я навчився жити без емоцій, навчився бути холоднокровним, хоча в глибині душі залишився глибоким романтиком.
        
         Мені не було важко позбутися емоцій та відгородити себе від всього, що виділяє людину від інших живих організмів. Знаєте в деякій мірі це навіть  приємно, коли хтось відчуває біль втрати чи радість від того, що давно бажав. Тому що потім в мене все буде так як і було, а в них спочатку радість, потім сльози, потім знову радість, а потім знову сльози і найсмішніше те, що вони рідко звертають увагу на свої помилки. Перечіпаються щоразу через ті самі граблі. А я в той час стою поруч і сміюся. Це так приємно сміятися над чужим нещастям. Було приємно. Було.
 
         Так саме було. Допоки я не почав гратися людськими почуттями.
 
         Це було круто навіювати дівчині, що вона потрібна чи ставати просто близьким, чи навіть закохувати в себе. Дивитися на людський біль це одне, але завдавати людині біль і відчувати радість від цього стало моїм хобі. Після декількох таких «експериментів» я зрозумів, що я псих. То й що, головне що мені це подобається. І я робив це, робив, аж доки скажем доля чи випадок, чи мій вибір знаходитися в тому місці. Що ж сталося?
 
         Я зустрів дівчину. Вона нічим для мене не відрізнялася від інших дівчат, хоча вона і була єдиною над ким я не хотів «експериментувати». Потім ми почали зустрічатися. Я був не проти. Мені схотілося побути звичайною людиною. Не психом зацикленим на тому, щоб причиняти біль, а простим хлопцем. І тоді я наступив на граблі, на власні граблі. Це була доля? Випадок? Мій вибір? Хто знає…
 
         Я закохався. Але це вже інша історія… 

23 коментарі

Олег Герман
Гарно, але багато демонстративності. Надто часто вживається слово «Я». Ви намагалися замаскувати цей «твір» під такий собі крик душі, — не зовсім вдала ідея. Кожному здається, що його почуття унікальні, та насправді це зовсім не так і зрештою ми ще більше переконуємося в тому, що такі, як всі інші, а, може, навіть й гірші. Подібні роздуми можна записувати у щоденнику, довіряти кращому другові або психологу, та в блоговій мережі такі публікації не мають великого успіху…
Святослав Вишинський
Якщо ми не «такі, як всі інші», а «гірші», то, зрештою, це вже говорить за якусь унікальність (жарт і не зовсім).
Олег Герман
Деградація- не найкращий спосіб стати унікальним. («жарт і не зовсім» (с))
Олександр Дорофей
Це і є крик душі, я не кажу, що я унікальний чи не такий як всі, я просто не хотів бути як всі, але став таким як всі, це написано для критики, а не для великого успіху
Олег Герман
Ви тричі вживаєте слово «я» в одному реченні… Може, все ж, варто звернутися до психолога?..
Олександр Дорофей
А що дасть психолог? Я йому «покапаю» на мізки, потім він мені і більше нічого.
Олександр Дорофей
А що дасть психолог? Я йому «покапаю» на мізки, потім він мені і більше нічого.
І питання. Чому йти до психолога? Бо в мене думка не така, як в інших? Бо мені подобається не те, що іншим? Я не хочу буди одним із стада, яке зараз існує на нашій планеті, тому краще буду «машиною», буду психом, тільки щоб не бути таким, як вони.
Олег Герман
А хто сказав, що Ви — не такий, як інші?..
Олександр Дорофей
Деякі мої знайомі кажуть це інколи.
І навіщо мені психолог?
Олег Герман
Віра у власну унікальність — найпоширеніший міф… В силу свого, мабуть, юнацького максималізму, Ви плюєтесь на психологів і взагалі інакодумців, та пройде час — прийде розуміння…
Олександр Дорофей
Я не унікальний, я такий як всі.
Олег Герман
Тоді відрахуйте 5 коментарів угору і почитайте =)
Олександр Дорофей
Хочу бути, але не є. Бо що то, що то дві різних сірих маси.
Олег Герман
Будьте, в першу чергу, собою!
Олександр Дорофей
Я є собою, мені набагато легше закритися від емоцій і так жити.
Олег Герман
Саме тому Вам і потрібен психолог…
Олександр Дорофей
Думаєте він щось змінить?
Олег Герман
Залежить від Вашої готовності прийняти сторонню допомогу…
Олександр Дорофей
Я не проти допомоги. Але нічого не допоможе.
Олег Герман
Звідки Вам знати, якщо Ви не зверталися? Особисто я міг би щось чи когось порадити, але ж Ви не в Чернівцях…
Заздалегідь прошу вибачення в модератора, якщо він оцінить мої слова, як рекламу!
Олександр Дорофей
Я в Миколаєві зараз, я просто не вірю цим «психологам».
Олександр Дорофей
Справді хороших психологів важко знайти.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте